Prosjekter

Internasjonalt prosjekt

 

Vi gir støtte til Norgesunionen sitt Moldovaprosjekt. Pengene Os soroptimistklubb sente til Moldova i 2009 gikk med til å bygge toalett på skolen som drives for jenter i Moldova.

I 2014 vil vi støtte to prosjekt i Moldova. Begge prosjektene er i regi av Norgesunionen.

Det ene prosjektet vi støtter er:

FELLESPROSJEKTET LIFESTRAWFAMILY (Water for Life)

25% av befolkningen på landsbygda i Moldova har ikke tilgang til rent drikkevann. Vannet kan være både kjemisk og biologisk forurenset. LifeStraw-teknologien kan fjerne biologisk forurensning. Se mer om LifeStraw her: www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw 

Prosjektet går ut på å skaffe 500 LifeStrawFamily (LSF) til familier, barnehager og skoler i landsbyene rundt Chisinau, Causeni, Edinet og Cahul. Fordeling av LSF skjer via de lokale soroptimistklubbene. 

Det andre prosjektet er:

”Hopes and dreams for Everyone"

Formålet med prosjektet er å forebygge mot menneskehandel i Moldova.

Prosjektet startet i 2006 med midler fra NRK sin TV aksjon i 2005. Siden 2010 er prosjektet finansiert av midler fra SI presidentens 10. desember appell i 2009.

Gjennom prosjektet undervises ungdom mellom 13 og 16 år fra fire internatskoler i Moldova i "Life skills" (livsmestring). Tretti unge mellom 16 og 19 år får videreutdanning, midler til livsopphold, et sted å bo og støtte av en sosialarbeider. Samarbeidspartnere i Moldova er IOM (International Organisation for Migration), CRIC (Child Rigths Information Center) og soroptimistene i Moldova.